tuinvisie

 

''Zonder planten zou de tuin niet meer zijn dan een grote kamer of speelruimte zonder dak. Terrassen, paden, ornamenten kunnen aan de tuin wel vorm geven, maar ze zijn en blijven het gehele jaar onveranderlijk. Het meest wezenlijke van de beplanting is juist het steeds wisselende, niet alleen elk seizoen, maar zelfs iedere dag, ieder uur.'' 

aldus Mien Ruys (1904-1999), Nederlands tuinarchitecte

 

 

 

 

Uw tuin is een persoonlijk paradijs. Geen plek dus om mijn visie op te dringen. Liever zet ik mijn kennis in om uw wensen te vertalen in een tuin waar u optimaal kunt genieten

 

Natuurlijk heb ik ideeën over tuinieren, maar die blijven in ontwikkeling en zijn altijd flexibel. Ik ben het wel roerend eens met Mien. Planten staan in mijn tuinen centraal. En verder ga ik uit van:

  • Een heldere en eenduidige belijning
  • Ervoor zorgen dat uw tuin u niet veel tijd hoeft te kosten, maar wel rijk is aan groen en bloeiende planten.
  • Evenwicht tussen ruimte en massa: niet te vol, niet te leeg.
  • Sterke, blijvende beplanting, liever dan potten en perkgoed (tenzij u dit leuk vindt natuurlijk). 
  • Hergebruik van aanwezige materialen en beplanting, maar dan wel op de juiste plek en om een eigentijds beeld te bereiken.
  • Geen gebruik van gif en kunstmest. 
  • Het bieden van meerwaarde die past bij de gebruiker: een tuin die boeit in elk seizoen, vogels of vlinders in de tuin, geurende beplanting, fruit tussen de sierplanten, het kan allemaal.

 

En vooral: een tuin creëren die in harmonie is met de groeiomstandigheden. U zult zien dat uw tuin het beter doet, als de planten erin op de juiste plek groeien.

Graag deel ik mijn passie en kunde met u als tuingebruiker, zodat ook u met meer plezier en beter resultaat in de tuin aan de slag kunt.

 

En vooral van uw tuin kunt genieten!